Ankara Kalkınma Ajansı
İstatistiklerle Ankara

Logo

Ankara'da Yetiştirilen Önemli Ürünler (Ton), 2018

  Ankara  Türkiye  Oran (%) 
Yer Elması 1.000 1.029 97
Marul (İceberg) 43.447 84.160 52
Kimyon, İşlenmemiş 9.798 24.195 40
Soğan (Kuru) 510.414 1.930.695 26
Havuç 132.890 642.837 21
Soğan (Taze) 24.694 142.854 17
Aspir Tohumu 5.758 35.000 16
İğde 711 4.427 16
Turp (Bayır) 2.156 14.003 15
Ispanak 31.378 225.174 14
Ayçiçeği Tohumu (Çerezlik) 18.978 149.229 13
Bal Kabağı 11.049 87.207 13
Fiğ (Adi) Tohumu 5.461 43.106 13
Marul (Göbekli) 21.670 215.725 10
Yulaf 25.305 260.000 10
Nohut, Kuru 57.959 630.000 9
Arpa (Diğer) 555.458 6.600.000 8
Nane 949 14.511 7
Vişne 11.777 184.167 6
Dut 4.251 66.647 6
Kavun 109.625 1.753.942 6
Buğday, (Durum Buğdayı Hariç) 1.004.545 16.500.000 6
Fiğ (Macar) Tohumu) 738 12.246 6
Zerdali 1.158 19.927 6
Fiğ (Macar) (Yeşil Ot) 57.375 1.049.606 5
Marul (Kıvırcık) 10.124 187.658 5
Kabak (Sakız) 25.095 474.527 5
Mercimek, Kuru (Yeşil) 2.043 43.000 5

Açıklama

Kaynak: TÜİK, Bitkisel Üretim İstatistikleri Veri Yabanı, 2019