Ankara Kalkınma Ajansı
İstatistiklerle Ankara

Logo

Ankara'da Yetiştirilen Önemli Ürünler (Ton), 2019

  Ankara  Türkiye  Oran (%) 
Yer Elması 1.0011.02997
Marul (İceberg) 43.36385.54751
Kimyon, İşlenmemiş 8.19920.24540
Soğan (Kuru) 669.1342.200.00030
Havuç 152.718663.88223
Soğan (Taze) 26.041142.25718
Aspir Tohumu 3.47021.88316
İğde 7184.14117
Turp (Bayır) 2.38814.53416
Ispanak 37.769229.79316
Ayçiçeği Tohumu (Çerezlik) 10.697150.0007
Bal Kabağı 11.30592.31912
Fiğ (Adi) Tohumu 5.38145.32412
Marul (Göbekli) 23.619215.72811
Yulaf 28.093265.00011
Nohut, Kuru 67.948630.00011
Arpa (Diğer) 638.4707.200.0009
Nane 95616.0116
Vişne 11.715182.1656
Dut 4.03569.3176
Kavun 96.2101.777.0595
Buğday, (Durum Buğdayı Hariç) 981.61115.850.0006
Fiğ (Macar) Tohumu) 52810.6165
Zerdali 1.03517.2506
Fiğ (Macar) (Yeşil Ot) 66.8341.028.1377
Marul (Kıvırcık) 10.683198.4915
Kabak (Sakız) 26.012447.8306
Mercimek, Kuru (Yeşil) 1.72843.6314

Açıklama

Kaynak: TÜİK, Bitkisel Üretim İstatistikleri Veri Yabanı, 2020